Cateva poze din minunata excursie:
Mai multe poze aici...
      A venit Sāmbata, ziua pe care o asteptam de mult, deoarece este Ziua portilor deschise in Cluj. La ora 7 dimineata ne-am prezentat in fata Casei de Cultura, iar peste cāteva minute ne
īmbarcam sa pornim spre Cluj.
      Pe drum ne-am distrat impreuna cu doamna profesoara de chimie Pop Claudia, si am facut niste popasuri unde ne-am potolit foamea si setea. Ajungand in Cluj am coborat din microbus si ne-am īndreptat spre facultate, vizitānd numeroase īncaperi, unde ni s-au aratat o multime de experimente cu: gaze, saruri, acizi si oxizi. La ora 12 am mers in curtea facultati unde ni s-au pregatit o serie de experimente foarte interesante pe care niciodata nu credeam ca o sa le pot vedea, ca de exemplu eruptia unui mini vulcan.  
       Dupa ce am terminat turul facultati i-am multumit doamnei profesoare Pop Claudia pentru aceasta experienta de neuitat.
                
                                                               Filip Mircea, cls a VIII- a

       Sāmbata petrecuta la Facultatea de chimie si inginerie chimica, Universitatea Babes-Bolyai, a fost o zi de neuitat. Īn uimitoarele laboratoare, dotate cu aparate electrice si substante chimice care iti stārnesc interesul imediat cum intri pe usa, ne-au fost prezentate experimente pe care la scoala nu le puteam reliza. Īn curtea facultati ne-au fost prezentate multe reactii chimice, care mai de care mai interesante si fascinante, urmate de un concurs care consta in trei intrebari. Neavānd ce pierde, am participat si eu. Am raspuns corect la cele trei intrebari, si am castigat un caiet, un pix si o punga. Datorita doamnei profesoare Pop Claudia, am descoperit tainele chimiei.

                                                           Izabella Molnar, cls a VIII-a

     A fost o zi magnifica in care am īnvatat o multime de lucruri despre bacterii, sānge, fermentarea aromelor de: portocale, pin, scortisoara, menta si diferite plante, aparate prin care se poate masura presiunea, concentratia, densitatea diferitelor substante si o sumedenie de reactii diferite ale iodului, fierului, sodiului. Toate aceste lucruri au facut ca ziua sa fie mai destinsa si distractiva, dar totodata si educativa. Au fost diferite concursuri la care am participat, testāndu-ne capacitatiile, castigānd astfel diverse lucruri: pixuri, tricouri, caiete.
    A fost o zi in care am invatat multe lucruri noi despre chimie, care ne-au facut sa ne dorim sa ajungem cat mai repede majori.

                                                                Man Mihaela, cls a VIII-a